F-eines : LlatÍ.

Arquitectura i urbanisme

Dues imatges del circ de Tàrraco: una de les escales d'accés a la cauea i una part de les restes vistes des de l'exterior. (I.Z.)

                         

Reconstrucció d'una paret, on es poden veure les diverses capes sobre les quals es feien les pintures que cobrien els murs de les cases romanes. (I.Z.)

 

 

 

 

 

Les dues fotografies següents corresponen a un mosaic i a un fragment de carrer de Celsa Lepida, al costat de l'Ebre, en terme municipal de Velilla de Ebro (província de Saragossa). (I.Z.)

 

 Seguint amb patrimoni, aquí teniu fotografies de la ciutat romana d'Empúries. Les set primeres imatges no es poden veure a partir de finals d'octubre, fins que arriba el bon temps: tapen aquests mosaics per a preservar-los millor. Així que vàrem aprofitar uns dies abans que els cobrissin i aquí us els oferim: (I.Z.)

                         
   

 

                                                                                            

 

 

    

  Les dues fotos que vénen a continuació corresponen a les termes, també d'Empúries.

La de l'esquerra mostra les pilae que sostenien la suspensura, cobertura de l'hypocaustum, que servia de calefacció per a les sales dels banys. A l'altra es veu el labrum, la pica d'aigua fresca que es trobava en el caldarium. (I.Z.)