F-eines : LlatÍ.

Segon de Batxillerat

Per a l'alumnat de Freta (Calella), deixem aquí un resum de la programació.

Quan estudiem el present de subjuntiu, posem com a exemple del seu ús el cant goliàrdic "Gaudeamus, igitur", autèntic himne universitari arreu del món. Aquí us es deixem tres vídeos: un, corresponent a la festa de graduació en una universitat indonèsia; l'altre, on el cor de l'escola de Magisteri de la universitat d'Albacete l'interpreta en un acte de final de curs; i el darrer en un acte de graduació en una facultat txeca.

Exercicis interactius de repàs de morfologia i sintaxi, de nivell ja de segon, en aquest enllaç. Les instruccions estan en italià, però és una llengua romànica, oi? :) En aquest, les instruccions són en castellà, i hi ha també mitologia i jocs.

La Universitat Autònoma de Barcelona, en el seu grau d'Humanitats, ofereix aquests qüestionari sobre l'oratòria i Ciceró i qüestionari sobre poesia lírica, que us poden anar molt bé per a repassar el que estudiem a classe. 

La professora emèrita, autora de materials didàctics i traductora, entre d'altres, de Tit Livi, Bàrbara Matas, ens cedí materials tan interessants com aquests fragments d'Ab urbe condita que fan referència a dones, o els apunts que extractem aquí, en pdf. Des d'aquí, els nostres més sincers agraïment i reconeixement. 

Cada promoció, anem a visitar TORRE LLAUDER i ILURO. Per tal d'anar fent boca, aquí us deixem l'enllaç al vídeo de presentació produït pel Patronat Municipal de Cultura de Mataró. Si voleu recuperar la breu presentació que hem vist a l'aula, la teniu aquí, en format pdf.

En format pdf, informació i imatges sobre els fòrums imperials de Roma


ESPECTACULAR aquest web, que ofereix una visita virtual de 360º de TARRACO i els seus voltants.

Més informació sobre Tarraco. I, a més, el material que ofereix el Museu Nacional Arqueològic de Tarragona (MNAT)

I un altre vídeo sobre Tarraco:


Si voleu repassar on-line aspectes de gramàtica llatina, a Labyrinthus hi trobareu el que us diu aquest menú. Amplíssim web, no l'oblideu, el del Ministerio de Educación, PROYECTO PALLADIUM.

Aquí teniu un brevíssim documental sobre la ciutat romana, on apareixen algunes de les que estudiem aquest curs: 

Hem estudiat les termes. Aquí teniu un parell de vídeos que en parlen. El primer correspon a les de Baetulo:

 

 

El segon és fet pel Museu de Sant Boi de Llobregat:

 

Les Termes de Dioclecià, reconstruïdes virtualment i molta més informació, si cliqueu sobre la imatge:

Treballant el mode imperatiu, solem parlar de la pel.lícula de Terry Jones (Monty Python) Life of Brian. Aquí teniu el fragment a què fem referència. No deixeu, tanmateix, de veure-la sencera: s'ho val.